BYLIV

Sorø midtby

Mens du slentrer ned ad de charmerende gågader i Sorø midtby, forstår du straks, at Sorø rummer meget mere end eventyrlige skove og søer.

Stemningen er nemlig som taget ud fra en gammel dansk film; bindingsværkshuse, brosten og et hyggeligt torv hvor Frederik VII kigger dig over skuldrene, når du handler weekendens frugt og grønt.

Byen er lille, men langt fra for lille. Uanset om du mangler tøj, sko, dagligvarer eller cremer, kan du både lade dig forføre af små hyggelige specialbutikker eller i mere kendte kæder som Matas, Imerco og Sportmaster.

Altid hyggelige højtider og ferier

I højtider og ferier som jul, påske, sommer og vinter vil du kunne opleve lokale arrangementer som Sorø Jazzfestival, eller tage til den historiske Akademihave der siges at være en af Europas største klosterhaver. Tag på en gåtur, das under et træ med din bog eller nyd en teaterforestilling på friluftscenen, der bliver holdt nøje øje med af forfatteren Ludvig Holbergs statue.

Er du til kunst eller historie, er det også værd at tage forbi Sorø Museum, der ofte har nye, interessante udstillinger, og til sidst må man ikke glemme at besøge Absalons grav i Sorø Klosterkirke fra Middelalderen; en smuk, historisk kirke der også har andre store personer begravet som Valdermar Atterdag, Ludvig Holberg og B. S. Ingemann.

Byliv bare 7 minutter fra dit hjem

Når du flytter adresse til Rustkammervej 1, bor du i den rolige bydel Pedersborg. Her vil du bo bare 7 minutters kørsel fra Sorø midtby og Sorø station.

Selvom du hver morgen vågner op med duften af skov og udsigten til den smukke Pedersborg Sø, har du altså stadig det idylliske byliv en kort biltur, gåtur eller cykeltur væk.  Indkøbene kan klares i Fakta, der ligger 5 minutter fra dit hjem, mens det også er muligt at prøve kræfter med klatring, roning, ridning eller svømning, der ligger i kort køreafstand.